ALI KAJ IŠČETE?

ALI KAJ IŠČETE?

Kaj je tema vašega vprašanja?
Takšna vprašanja se pogosto pojavijo. Velika možnost je, da boste iskano našli spodaj.

 • SPLOŠNO

  1. Zakaj so sestavine navedene v angleščini?

   Seznam sestavin omogoča ljudem z alergijami, da pred nakupom preverijo, ali izdelek vsebuje snovi, ki jih ne prenašajo. To je mogoče z uporabo enotnega poimenovanja v celi Evropi.

   Zato je mednarodni komite pripravil nomenklaturo (INCI: mednarodna nomenklatura kozmetičnih sestavin), ki jo morajo uporabljati vsi proizvajalci kozmetičnih izdelkov. Če imate vprašanja o posameznih sestavinah, nas neposredno kontaktirajte. Z veseljem vam bomo posredovali dodatne informacije.

  2. Kako preizkušate odziv kože na izdelke NIVEA MEN?

   Preden gredo naši izdelki na trg, jih vse temeljito preizkusimo, če jih koža dobro prenaša. Teste izvajajo naš raziskovalni oddelek ter neodvisni raziskovalni inštituti. Kljub temu ni mogoče popolnoma izključiti alergijskih reakcij, ki jih lahko povzroči prekomerna občutljivost posameznika za eno od sestavin.

  3. Izdelki, ki ne vsebujejo alkohola: Ali izdelek res ne vsebuje alkohola, tudi če je kot sestavina naveden na primer cetilni alkohol?

   V kemiji obstaja skupina snovi s skupnim imenom »alkoholi«. Njihovo fizikalno stanje sega od tekočin do trdnih snovi in imajo različne lastnosti. Če na izdelku piše »ne vsebuje alkohola«, se to nanaša na etilni alkohol, ki je tudi sestavina alkoholnih pijač.

   V kozmetičnih izdelkih ima etilni alkohol osvežujoč in poživljajoč učinek. Na seznamu sestavin na embalaži je etilni alkohol naveden kot »alcohol« ali »alcohol denat.«. Alifatski alkoholi (npr. cetearil alkohol ali lanolin alkohol) so trdne snovi. Uporabljamo jih na primer kot emulgatorje s hranilnim učinkom, ki izdelku dajo zahtevano konsistenco.

  4. Kako velik je delež vode v kremah/lotionih?

   Delež vode v vseh emulzijah na trgu (neodvisno od proizvajalca) je med pribl. 70 in 90 %. Zadnje znanstvene študije so pokazale, da vlažilni učinek zmanjša dovzetnost občutljive kože.

   Delež vode v NIVEA kremi je pribl. 70 %. Krema je emulzija vode v olju. NIVEA krema je priljubljena že več desetletij, saj ima odlične hranilne lastnosti in jo koža izjemno dobro prenaša.

 • BRITJE

  1. Kaj je boljše: mokro ali suho britje?

   Odvisno od stanja vaše kože in tega, česa ste navajeni (npr. suho britje je priporočljivo za moške, ki imajo kronično obliko aken). Prednost mokrega britja je temeljitost, dobra plat suhega britja pa sta hitrost in priročnost. V obeh primerih bi morali koži pomagati, da se po britju hitro regenerira, tako da uporabite pravo nego po britju: npr. izdelek po britju, ki je obogaten z vlažilnimi sestavinami in vitamini.

   Za mokro in suho britje v enem uporabite Philips vlažilni sistem za britje – električni brivnik s strokovnim znanjem znamke NIVEA MEN o negi kože.

  2. Kaj naj storim, če se urežem?

   Mrzla voda je pogosto dovolj, da zaustavi krvavitev manjših ureznin. Protibakterijski stik proti krvavenju bo pomagal zaustaviti močnejšo krvavitev (na voljo v lekarnah).

  3. Po britju je moja koža skoraj vedno razdražena in pojavijo se pordela mesta. Zakaj?

   Za ta pojav obstaja več vzrokov:
   Ali se brijete proti smeri rasti dlak?
   Ali premočno pritiskate na rezilo?
   Ali uporabljate izdelke za britje z močnim vonjem, ki vsebujejo alkohol?
   Ali kožo po britju zdrgnete z brisačo, namesto da bi jo nežno popivnali?
   Ali pa uporabljate električni brivnik, ki dlake izpuli iz kože?

   To se pogosto dogaja tudi pri nizki nastavitvi … Če se težava še vedno pojavlja, se posvetujte z dermatologom.

  4. Na obrazu se mi dlake pogosto vraščajo. Kako pride do vraščanja in kako lahko to preprečim?

   Vraščanje dlak na obrazu pogosto povzroča nepravilno britje.

   Prvo pravilo pri mokrem britju je: nikoli se ne brijte v nasprotni smeri rasti dlak! Če se brijete v vseh smereh, hitro izpulite dlake, kar po nepotrebnem obremenjuje kožo in lahko povzroči vnetje. Pri zelo poroženeli koži dlake še toliko težje izrastejo – dlaka ostane pod površino kože in raste navznoter.

   Namig: Redna uporaba pilinga odstranjuje odmrle kožne celice. Nenazadnje je lahko vzrok za težavo tudi zelo slabo stanje kože, ki povzroča motnje v lasnih mešičkih in včasih spremeni smer rasti dlak, kar lahko privede do rasti dlak pod kožo. Vrasle dlake pogosto lahko odstranite s pinceto (previdno!)– toda le, če okrog dlake še ni nastal rdeč krog. V tem primeru se posvetujte z dermatologom.

  5. Kakšna je razlika med geli, penami in kremami za britje?

   Izbira izdelka za britje je dejansko stvar osebnega okusa.

   Prednost pene za britje je v tem, da je njena uporaba hitra in jo neposredno brizgnete iz doze.

   Po drugi strani pa gel za britje nanesete na roko, ne da bi vam bilo treba pretresti embalažo. S krožnimi gibi prstov iz majhne količine gela za britje nastane velika količina pene.

   Britje s pomočjo kreme za britje je klasični način, pri katerem pa potrebujete čopič za britje. Z vlažnim čopičem krožite po površini kože, dokler ne nastane kremasta pena.

 • PO BRITJU

  1. Ali NIVEA MEN ponuja tudi izdelke po britju, ki ne vsebujejo alkohola?

   Da! Obstaja linija NIVEA MEN Sensitive, ki je posebej namenjena občutljivi koži (bela embalaža).

  2. Ali je uporaba izdelka po britju obvezna?

   Ni potrebna – vendar izdelek po britju dopolni vsako dobro britje.  Vsakodnevno britje dodatno obremenjuje kožo na obrazu, toda z uporabo pravega izdelka po britju lahko to omilite.

   Izdelki NIVEA MEN za nego po britju oskrbijo kožo z lipidi, ki kožo negujejo in jo po britju naredijo bolj gladko, ter z vitamini in provitamini, ki kožo zaščitijo in spodbudijo proces regeneracije.

  3. Moja koža je zelo občutljiva – če po britju uporabim izdelek po britju, me koža peče. Ali lahko uporabim kaj drugega?

   Da. Pekoč občutek skoraj zagotovo povzroča velik delež alkohola in dišav v vašem izdelku po britju. Preizkusite izdelek, ki je brez vonja in ne vsebuje alkohola – in je zato nežen do kože.

  4. Uporabljam izdelek po britju. Ali je normalno, da me zapeče po vsakem britju?

   Ne, nikakor ne. Pekoč občutek povzroča alkohol, ki ga vsebuje večina izdelkov po britju. Ker je pri izdelkih po britju najpomembnejši učinek nege, lahko uporabite izdelke, ki vsebujejo malo ali sploh nič alkohola. Po uporabi teh izdelkov vas koža ne skeli in je optimalno negovana.

 • NEGA OBRAZA

  1. Zakaj moram uporabljati posebne negovalne izdelke za moške?

   Moška koža na obrazu se v mnogih pogledih razlikuje od ženske: je do 30 % debelejša in vsebuje močnejšo strukturo maščobnega tkiva, imenovanega podkožje. Poleg tega je sposobna vezati več vode, zato je pogosto videti čvrstejša in bolj napeta kot koža pri ženskah. Prav tako ni toliko nagnjena k izsušenosti in je zato manj možnosti, da nastanejo gube.

   Moška koža vsebuje več maščobe – pri mlajših moških se zato bolj pogosto pojavijo ogrci in druge nečistoče. Negovalni sistem v štirih korakih, ki so ga razvili raziskovalci pri znamki NIVEA MEN, je bil oblikovan posebej za to, da izpolni posebne potrebe moške kože. Obsega izdelke za čiščenje, britje, nego po britju in nego kože.

  2. Kaj je Q10?

   Q10 je koži lasten koencim, ki celicam zagotavlja energijo. Bliskovit tempo sodobnega življenja, stres in drugi vplivi okolja povečajo potrebo kože po Q10. NIVEA MEN Q10 poživljajoča krema oskrbi kožo s tem dragocenim koencimom ter ji tako pomaga, da se regenerira od znotraj.

  3. Ali pozimi/pri nizkih temperaturah potrebujem druge izdelke za nego obraza kot poleti?

   Nizke temperature in zrak v ogrevanih prostorih hitreje izsušijo kožo. Ker se poveča potreba po vlagi v koži, so pozimi priporočljive bogate kreme, ki kožo navlažijo ter pomagajo dlje časa zadrževati vlago v koži.  Poleg tega je ponavadi potreben nižji zaščitni faktor. V zimskem času je prav tako priporočljiva uporaba bogate nočne nege. 

  4. Zakaj se pod očmi pojavijo podočnjaki in zabuhlost in ali lahko krema za okrog oči pomaga?

   Podočnjake in zabuhlost lahko povzročita pomanjkanje spanca ali nezdrav življenjski slog. Mikrocirkulacija v predelu okrog oči je zelo šibka, kar lahko zlahka povzroči, da se upočasni odvajanje metaboličnih odpadnih snovi. Pomanjkanje spanca in uživanje alkohola lahko povzročita, da se pojavijo motnje, ki so vidne kot zabuhlost. Da bi lahko odstranile snovi, ki jih ni mogoče razgraditi, se arterije razširijo. Ker je koža pod očmi zelo tanka (približno 0,5 mm v primerjavi z 2 mm na drugih predelih kože), so arterije na tem predelu vidne kot temna polt.

   Vtiranje hladilne kreme za okrog oči lahko na tem predelu vidno zmanjša podočnjake in zabuhlost.

 • SPLETNA STRAN

  1. Zakaj na spletni strani ne najdem izdelkov, kot so izdelki za zaščito pred soncem ali drugi lotioni za telo?

   Na spletni strani NIVEA MEN so trenutno prikazani izdelki, ki so namenjeni posebej moškim.  Na naši spletni strani znamke NIVEA, www.NIVEA.si, pa lahko vidite vse izdelke NIVEA, ki so na voljo za moške in ženske.

  2. Zakaj ne morem videti vseh vsebin na spletni strani? Zakaj dobivam sporočila, ki zahtevajo dodatek Flash?

   Kot večina sodobnih spletnih strani tudi stran NIVEA MEN uporablja za izbrane vsebine tehnologijo Macromedia Flash. Če še nimate najnovejše različice dodatka Flash, ga lahko brezplačno naložite na spletni strani www.adobe.com.

  3. Besedila na ekranu ne vidim pravilno, ker je neberljivo ali na napačnem mestu.

   Težave s prikazom besedila so lahko posledica uporabnikovih nastavitev brskalnika (tj. velikost pisave je morda nastavljena na preveliko) ali pa uporabljate brskalnik, za katerega spletna stran NIVEA MEN ni bila pravilno optimizirana. Za najboljši prikaz prosimo, da uporabite brskalnik Internet Explorer 9.0 ali novejši, Mozilla Firefox 12 ali novejši, Safari 6 ali novejši ali Chrome 19 ali novejši.

  4. Ali spletna stran NIVEA MEN uporablja piškotke?

   NIVEA MEN na svoji strani uporablja piškotke, da olajša navigacijo in omogoči uporabnikom, da shranijo osebne nastavitve ali preference. Vsi ustvarjeni piškotki potečejo šest mesecev po obisku spletne strani NIVEA MEN. Shranjevanje piškotkov na vaš računalnik lahko omejite s spremembo nastavitev brskalnika (glejte dokumentacijo brskalnika).